/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Năstase: Purice regretă și suferă că a îmbrăcat într-o zi haina partiinică

missing
20 august 2019, ora 11:37

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Andrei Năstase, zice că secretarul de stat al MAI Dorin Purice regretă că a fost într-un fel asociat cu fosta guvernare a Partidului Democrat (PDM). 

„Regretă faptul că a îmbrăcat într-o bună zi o haină partinică sau o haină politică și sunt sigur că și suferă din cauza acestui fapt. Dincolo de asta însă avem niște procese de gestionat și atâta timp cât ele sunt gestionate legal, sunt gestionate în conformitate cu cadrul normativ specific Ministerului de Interne și structurilor subordonate, eu nu pot să înaintez alte pretenții. A, dacă se va demonstra că cineva dintre cei cu care am vorbit eu, cei care s-au menținut încă la Ministerul de Interne sau au plecat din Ministerul de Interne se fac vinovați de anumite lucruri ilegale, se fac vinovați de scheme de tot felul, bineînțeles, va veni procurorul și îl va sălta pe fiecare dintre ei și eu nu o să spun decât foarte bine și voi ajuta cu tot ce îmi stă în puteri la desfășurarea acestor procese. Până una-alta, eu nu sunt nici procuror și nici judecător pentru a da sentințe și, cu atât mai puțin, pentru a le executa”, a declarat Năstase, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă Moldova.

În campania electorală pentru alegerile parlamentare Dorin Purice, secretar de stat al MAI încă de pe vremea fostei guvernări, a fost surprins într-o geacă cu însemnele Partidului Democrat, dând mâna cu Vlad Plahotniuc, fostul lider al democraților. Ulterior, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, Năstase a spus că nu l-a demis pe Purice pentru a „păstra memoria instituțională” a ministerului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram