Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Andrei Năstase, zice că secretarul de stat al MAI Dorin Purice regretă că a fost într-un fel asociat cu fosta guvernare a Partidului Democrat (PDM). 

„Regretă faptul că a îmbrăcat într-o bună zi o haină partinică sau o haină politică și sunt sigur că și suferă din cauza acestui fapt. Dincolo de asta însă avem niște procese de gestionat și atâta timp cât ele sunt gestionate legal, sunt gestionate în conformitate cu cadrul normativ specific Ministerului de Interne și structurilor subordonate, eu nu pot să înaintez alte pretenții. A, dacă se va demonstra că cineva dintre cei cu care am vorbit eu, cei care s-au menținut încă la Ministerul de Interne sau au plecat din Ministerul de Interne se fac vinovați de anumite lucruri ilegale, se fac vinovați de scheme de tot felul, bineînțeles, va veni procurorul și îl va sălta pe fiecare dintre ei și eu nu o să spun decât foarte bine și voi ajuta cu tot ce îmi stă în puteri la desfășurarea acestor procese. Până una-alta, eu nu sunt nici procuror și nici judecător pentru a da sentințe și, cu atât mai puțin, pentru a le executa”, a declarat Năstase, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă Moldova.

În campania electorală pentru alegerile parlamentare Dorin Purice, secretar de stat al MAI încă de pe vremea fostei guvernări, a fost surprins într-o geacă cu însemnele Partidului Democrat, dând mâna cu Vlad Plahotniuc, fostul lider al democraților. Ulterior, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, Năstase a spus că nu l-a demis pe Purice pentru a „păstra memoria instituțională” a ministerului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!