/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Un șef de la MAI a fost concediat după ce a fost supus unei anchete interne. Motivul

20 august 2019, ora 15:47

Lilian Levandovschi, șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane (CCTP) din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) al IGP, a fost concediat, după ce în privința sa a fost desfășurată o anchetă internă, scrie Zdg.md.

Potrivit sursei citate, Levandovschi a rămas fără funcție pentru că a utilizat mașina de serviciu în scopuri personale. S-a întâmplat în perioada 24 iunie – 25 iulie 2019, atunci când acesta se afla în concediu anual. Ancheta pe numele lui Levandovschi a fost desfășurată de SPIA – Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

„În cadrul anchetei de serviciu, s-a constatat că din informația oferită de o benzinărie, la 22 iulie, de pe cardul corporativ au fost extrasă suma de 500 de lei pentru alimentarea automobilului de serviciu al lui Levandovschi. Totodată, din înregistrările video din 22 iulie, începând cu ora 21.50 până la 22.15, s-a constatat prezența automobilului de serviciu al lui Levandovschi pe teritoriul benzinăriei. Mai mult ca atât, din imaginile video, s-a constatat că în perioada 16 iulie – 1 august, automobilul lui Levandovschi a fost fixat circulând pe mai multe străzi ale mun. Chișinău”, scrie sursa citată (detalii despre anchetă citiți pe Zdg.md).

La rîndul său, deja ex-șeful CCTP neagă faptul că ar fi utilizat mașina de serviciu în scopuri personale.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram