Beneficiarul final al companiei „Duet Private Equity Limited”, care a cumpărat întreprinderile „Red Union Fenosa” și „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” de la grupul energetic spaniol „Naturgy” este un miliardar din Cehia. Despre aceasta a anunțat astăzi ministrul Economiei Vadim Brânzan, în cadrul unei conferințe de presă.

Am identificat ultimul beneficiar, este un miliardar din Cehia, Jiří Šmejc, care deține 80% din această investiție”, a precizat Brânzan.

Potrivit ministrului, acesta a semnat un acord cu statul prin care s-a obligat să nu înstrăineze activele de la „Union Fenosa” fără acordul Consiliului Suprem de Securitate.

„Astfel ne-am protejat că acest activ nu pleacă în mâinile unui investitori dubioși și nedoriți”, a explicat Brânzan.

Ministerul Economiei va insista ca un acord similar să fie semnat și cu noul proprietar al companiei „Avia Invest”, care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău.

Compania din Londra care a cumpărat „Union Fenosa”, verificată și obligată să demonstreze proveniența banilor pentru achiziție

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!