/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Nicolae Roșca: „Ce trebuie să facă un judecător, să-l asculte pe Năstase sau să încalce Constituția”

20 august 2019, ora 15:35

După ce ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, i-a îndemnat pe judecătorii Curții Constituționale (CCM) să declare în public pentru ce candidatură la funcția de președinte al CCM au votat, magistratul Nicolae Roșca s-a arătat nedumirit de ce aceștia ar trebui să încalce Constituția.    

„Dacă în Constituția Republicii Moldova este scris că votul oferit de către magistrați este secret, ce ar trebui să facă un judecător, să încalce Constituția sau să-l asculte pe ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase?”, s-a întrebat judecătorul Nicolae Roșca.

Solicitarea lui Andrei Năstase a fost publicată pe pagina de Facebook acestuia aseară, aproape de miezul nopții, după declarațiile judecătoarei constituționale Liuba Șova precum că alegerea lui Vladimir Țurcan președinte al CCM a fost aranjată. Ceva mai devreme, într-un interviu pentru Europa Liberă, Năstase se arăta doar surprins de faptul că Țurcan a devenit președinte, spunând că el și-ar fi dorit o femei la conducerea acestei instituții.

La funcția de președinte al CCM au fost înaintate două candidaturi: cea a lui Vladimir Țurcan și cea a Liubei Șova. Judecătorul CCM Nicolae Roșca a spus că el a propus-o pe Liuba Șova la funcția de președinte al CCM. La rândul său, Liuba Șova a declarat că s-a votat pe sine în calitate de președinte.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram