/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Deputatul Lilian Carp cere demisia lui Vladimir Țurcan sau a tuturor membrilor CCM care au avut afiliere politică

21 august 2019, ora 12:08

Deputatul din blocul ACUM Lilian Carp solicită demisia lui Vladimir Țurcan din funcția de președinte al Curții Constituționale (CCM) sau retragerea tuturor membrilor CCM care au avut afiliere politică. 

„Cei care au votat pentru Vladimir Țurcan trebuie să aibă curaj să spună: «Da, am dat votul pentru Vladimir Țurcan»; este simplu, doar să-și argumenteze votul. Atunci când nu-ți asumi votul propriu-zis pe care l-ai dat pentru o anumită persoană, atunci apar suspiciuni despre credibilitatea deciziilor care vor fi luate la CCM”, a declarat Lilian Carp, în cadrul unui briefing de presă.

„Eu am fost împotrivă ca noi să numim în funcții persoane care au fost afiliate politic, cu toate că între ei sunt oameni foarte bine pregătiți, dar, noi vedem că acest proces de alegere a președintelui CCM a fost prejudiciat și că societatea își pierde și acea puțină încredere pe care a avut-o”, a mai spus Carp.

Vladimir Țurcan a fost ales președinte al Curții Constituționale acum două zile. Alegerea deputatului socialist în această funcție a stârnit un val de critici, mai ales după declarațiile judecătoarei CCM Liuba Șova, care a spus că, în opinia ei, alegerea lui Țurcan în această funcție a fost aranjată din timp.

După ce opinia publică s-a arătat nemulțumită de alegerea lui Țurcan în calitate de președinte al CCM, magistrata Domnica Manole a solicitat să fie revizuită procedura, însă, membrii Curții au declarat inadmisibilă cererea judecătoarei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram