/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Directoarea unei grădinițe riscă să fie demisă, după ce și-a angajat fiica în cadrul instituției

21 august 2019, ora 12:53

Directoarea unei grădinițe din suburbia capitalei riscă să rămână fără funcție, dacă instanța de judecată va considera corectă decizia Autorității Naționale de Integritate prin care a fost identificat un conflict de interese.

Potrivit ANI-ului, la scurt timp după ce a fost numită în funcție, directoarea și-a angajat fiica la grădiniță în calitate de educatoare și nu a declarat conflictul de interese. După inițierea controlului, la 24 mai  2019, aceasta și-a suspendat fiica din funcție, acțiune care la fel reprezintă încălcarea regimului juridic al conflictului de interese.

Femeia a prezentat la ANI o explicație în scris prin care și-a motivat toate acțiunile, afirmând că acestea au fost legale și că nu și-a favorizat cumva fiica.

„După rămânerea definitivă a actului de constatare, emis în acest caz, care este pasibil de contestare în instanța de contencios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va sesiza Primăria în vederea încetării raporturilor de muncă, cu decăderea din dreptul de a exercita funcții publice sau de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani”, comunică Autoritatea Națională de Integritate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram