/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Greceanîi: „Nu poate fi vorba de politizarea CCM. Țurcan nu mai este membru al partidului”

21 august 2019, ora 13:38

Consiliul Republican al PSRM a acceptat astăzi cererea lui Vladimir Țurcan prin care a renunțat la calitatea de membru al partidului. Despre a sta a anunțat Zinaida Greceanîi după ședința Consiliului.

Greceanîi afirmă că nu poate fi vorba de o politizare a Curții Constituționale, pentru că membrii ei vor fi liberi în acțiuni și nu vor fi influențați de niciun partid politic.

„Noi azi am acceptat cerea dl Țurcan, la Consiliul Republican. Care politizare? Nu este vorba de nicio politizare. Să le dăm voie să muncească corect”, a declarat Greceanîi.

Rugată să comenteze solicitările reprezentanților Blocului ACUM, care vor demisia lui Vladimir Țurcan de la conducerea CCM, Zinaida Greceanîi a declarat: „Parlamentul când a desemnat candidații și-a asumat responsabilitatea politică. Noi, politicienii, odată ce au fost desemnați, nu mai avem dreptul nici moral, nici politic, să ne implicăm în deciziile pe care le ia Curtea Constituțională. Pentru dl Țurcan au votat patru membri ai CCM. Ieri a fost reconfirmat votul și toți au spus că alegerile au fost corecte. Nu  mai am ce comenta”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram