Șeful Agenției de Guvernare Electronică, Eugeniu Ursu, a plecat din funcție. Acesta a depus după demisie, la Autoritatea Națională de Integritate, declarația de venit pentru anul 2019. Documentul a fost semnat pe 20 august.

Potrivit declarației, Eugeniu Ursu a încasat în anul curent un salariu de peste 546 mii lei din funcția publică pe care a deținut-o, ceea ce ar însemna peste 68 de mii de lei pe lună.

Ursu și-a cumpărat anul trecut două terenuri în extravilan, pentru care ar fi plătit șapte mii de lei. Acesta deține din 2011 un apartament de 86 de metri pătrați, care a fost estimat la 450 de mii de lei.

Din anul 2017, Eugeniu Ursu are în proprietate o mașină de marca „Hunday”, pentru care ar fi plătit doar zece mii de lei.

Guvernul Republicii Moldova a lansat în 2010 procesul de e-Transformare a guvernării, fiind creat Centrul de Guvernare Electronică, transformat mai apoi în agenție. Instituția se află în subordinea Cancelariei de Stat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!