/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Un deputat ACUM așteaptă de la Vladimir Țurcan demisia de onoare și îl caută pe judecătorul „trădător”

missing
21 august 2019, ora 15:48

Deputatul Blocului ACUM, Iurie Reniță, crede că demisia lui Vladimir Țurcan din funcția de președinte al Curții Constituționale este o chestiune de onoare. Într-o postare pe Facebook, Reniță afirmă că ar trebui să demisioneze și judecătorul care a „trădat”, amăgind ulterior că nu și-a dat votul pentru Vladimir Țurcan.

„Demisia din funcția de președinte al Curții Constituționale e o chestiune de onoare a generalului Vladimir Țurcan, deopotrivă și a persoanei care a trădat! Doar la Curtea Constituțională a Republicii Moldova 6–3=2. Am mai avut matematicieni și în vechea componență a Curții Constituționale, de aceea ne întrebăm și noi: care-i deosebirea dintre ele? Așteptăm demisiile, dar în primul rând a celei de onoare!”, a scris deputatul.

Potrivit informațiilor anunțate ieri seară de Curtea Constituțională, printr-un comunicat de presă, Vladimir Țurcan a fost votat la funcția de președinte de patru magistrați. Anterior, judecătorii Liuba Șova, Nicolae Roșca și Domnica Manole dădeau asigurări că nu l-au votat pe Țurcan.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram