/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Cum funcționează banda reversibilă care a fost introdusă pe str. Alecu Russo din Chișinău

missing
21 august 2019, ora 22:47

În premieră, în municipiul Chișinău, poliția vrea să scape de ambuteiajele infernale datorită introducerii unei benzi reverisibile. Asta înseamnă că, o porțiune de stradă devine, în orele de vârf, bandă pentru a debloca circulația. Experimentul a început să fie aplicat de ieri, pe strada care leagă sectorul Ciocana de Râșcani. Ministrul de Interne s-a grăbit să precizeze că ideea îi aparține, iar, pe lngă ambuteiaje, o altă problemă este parcarea în locuri nepermise.

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8: „Dimineața, pentru a evita ambuteiajele, șoferii vor putea circula pe banda suplimentară în direcția sectorului Râșcani. Iar seara, pe aceeași stradă, banda își va schimba sensul spre Ciocana”.

Potrivit poliției, banda va apărea la 7:30 dimineața și la ora 16:30 seara. Porțiunea va putea fi utilizată doar timp de câteva ore, până când traficul va reveni la normal. Pentru că la fața locului și-a anunțat prezența și ministrul de Interne, agenții de patrulare au ținut ca totul să arate ca la carte. Mai exact, trotuarele și benzile au fost curățate de automobilele parcate, iar în intersecții vegheau polițiștii.

ANDREI NĂSTASE, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: „Este inițiativa mea și a colegilor mei de la Ministerul de Interne. Avem probleme cu locuri de parcare, cu neobrăzarea unora de a parca acolo unde nu este permis”.

Șoferii care au avut nenorocul să circule după plecarea ministrului au trebuit să se rețină în ambuteiaje. Acestea s-au format mai mult în intersecții, imediat ce au fost părăsite de inspectorii de patrulare.

Pentru a identifica și alte soluții ce-ar putea duce la fluidizarea traficului în capitală, în cadrul primăriei Chișinău a fost format un grup din specialiști, care zilnic, monitorizează circulația.

ADRIAN BOLDURESCU, ȘEFUL DIRECȚIEI TRANSPORT: „În două-trei săptămâni urmează să avem un șir întreg de modificări a obiectivelor de semafoare. Vor fi modernizate pentru a putea include culoarea verde mai mult, ca să avem acele coridoare verzi”.

Potrivit autorităților municipale, următoarele străzi, care urmează a fi monitorizate pentru fluidizarea traficului sunt Alexandr Pușkin și Vasile Lupu.

Reporteră: Diana Popa

Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram