În premieră, în municipiul Chișinău, poliția vrea să scape de ambuteiajele infernale datorită introducerii unei benzi reverisibile. Asta înseamnă că, o porțiune de stradă devine, în orele de vârf, bandă pentru a debloca circulația. Experimentul a început să fie aplicat de ieri, pe strada care leagă sectorul Ciocana de Râșcani. Ministrul de Interne s-a grăbit să precizeze că ideea îi aparține, iar, pe lngă ambuteiaje, o altă problemă este parcarea în locuri nepermise.

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8: „Dimineața, pentru a evita ambuteiajele, șoferii vor putea circula pe banda suplimentară în direcția sectorului Râșcani. Iar seara, pe aceeași stradă, banda își va schimba sensul spre Ciocana”.

Potrivit poliției, banda va apărea la 7:30 dimineața și la ora 16:30 seara. Porțiunea va putea fi utilizată doar timp de câteva ore, până când traficul va reveni la normal. Pentru că la fața locului și-a anunțat prezența și ministrul de Interne, agenții de patrulare au ținut ca totul să arate ca la carte. Mai exact, trotuarele și benzile au fost curățate de automobilele parcate, iar în intersecții vegheau polițiștii.

ANDREI NĂSTASE, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: „Este inițiativa mea și a colegilor mei de la Ministerul de Interne. Avem probleme cu locuri de parcare, cu neobrăzarea unora de a parca acolo unde nu este permis”.

Șoferii care au avut nenorocul să circule după plecarea ministrului au trebuit să se rețină în ambuteiaje. Acestea s-au format mai mult în intersecții, imediat ce au fost părăsite de inspectorii de patrulare.

Pentru a identifica și alte soluții ce-ar putea duce la fluidizarea traficului în capitală, în cadrul primăriei Chișinău a fost format un grup din specialiști, care zilnic, monitorizează circulația.

ADRIAN BOLDURESCU, ȘEFUL DIRECȚIEI TRANSPORT: „În două-trei săptămâni urmează să avem un șir întreg de modificări a obiectivelor de semafoare. Vor fi modernizate pentru a putea include culoarea verde mai mult, ca să avem acele coridoare verzi”.

Potrivit autorităților municipale, următoarele străzi, care urmează a fi monitorizate pentru fluidizarea traficului sunt Alexandr Pușkin și Vasile Lupu.

Reporteră: Diana Popa

Imagine: Oleg Cozlov

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!