/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Deputații cer sechestru pe activele „Avia Invest” și blocarea tranzacției de vânzare a companiei

23 august 2019, ora 12:14

Deputații din Comisia de anchetă care analizează procedurile de privatizare cer conducătorilor Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să întreprindă măsurile necesare pentru a fi aplicat sechestru pe activele companiei „Avia Invest”, care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău și să fie blocată tranzacția de vânzare a firmei investitorului din Europa, despre care s-a anunțat recent.

„Le amintesc procurorului general interimar Dumitru Robu și directorului Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea, cele două instituții care au fost sesizate la 12 august de comisia parlamentară de anchetă, că au obligația de a se expune prin ordonanțe asupra aplicării sechestrului pe activele „Avia Invest”, aferente activităților de concesionare a aeroportului, oprind orice tranzacții care ar implica Camera Înregistrării de Stat, Agenția Servicii Publice. Aceste măsuri de asigurare se impun de urgență. Asta înseamnă acțiuni luate timp de 24 de ore… Este prioritar ca autoritățile competente să întreprindă toate măsurile urgente pentru a asigura și conserva drepturile și interesele statului asupra bunului concesionat”, a declarat deputatul Igor Munteanu, președintele comisiei de anchetă.

Deputatul se arată indignat de faptul că nu a fost informat până acum despre acțiunile care s-au făcut după ce comisia parlamentară a trimis materiale la CNA și Procuratura Generală, cu solicitarea de a iniția o anchetă penală pe concesionarea aeroportului.

„Noi avem 264 de ore de când am depus această sesizare. Mă simt obligat să le reamintesc celor doi conducători că sunt responsabili în fața Parlamentului pentru inacțiunile, ori lipsa de cooperare pe acest subiect”, a atenționat Munteanu.

Pe 19 august, compania „NR Investments Ltd”, condusă de Nathaniel Rothschild, a anunțat că a cumpărat o cotă parte de 95% din „Avia Invest” și va gestiona Aeroportul Internațional Chișinău. Ministrul Economiei, Vadim Brânzan, a declarat ulterior că vrea să se întâlnească cu Rothschild și va încerca să renegocieze condițiile contractului de concesionare a aeroportului.

Ministrul Economiei îl invită la discuții pe cumpărătorul „Avia Invest”. Se vrea renegocierea contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram