/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Reacția FISC-ului după protestul organizat de angajații unui salon de frumusețe

missing
23 august 2019, ora 15:34

După ce angajații unui salon de frumusețe au protestat în uniforme de deținuți pentru că reprezentații Serviciului Fiscal de Stat (SFS) l-ar fi impus pe proprietarul acestuia să achite peste 30 de mii de lei, bani care din spusele omului de afaceri sunt ceruți nejustificat, astăzi reprezentanții SFS au venit cu o reacție. Inspectorii fiscali au anunțat că toate controalele efectuate la salonul de frumusețe corespund întocmai legislației fiscale.

„Controlul fiscal a fost efectuat prin metode și surse indirecte, veniturile agentului economic fiind estimate reieșind din consumul efectiv de apă și energie electrică înregistrate în perioada estimării. În baza consumului de resurse, prin metoda comparației cu consumurile de resurse și numărul de clienți constatați în perioadele monitorizate de SFS: iulie-august 2018, octombrie-noiembrie 2018, a fost determinat numărul de clienți care a fost deservit, aplicat prețul mediu pentru deservirea unui client și a fost estimat venitul impozabil”, informează SFS.

În rezultat, pe data de 15 august, salonul de frumusețe a fost supus controlului fiscal prin metoda verificării tematice privind corectitudinea calculării, plenitudinea transferării la buget a impozitului pe venit reținut din salariu și impozitului pe venit din activitatea de întreprinzător, fiind estimat impozit pe venit din activitatea de întreprinzător aferentă anului 2018 în sumă de 25 672 de lei.

Astfel reprezentanții SFS explică că controale fiscale au fost efectuate în urma veniturilor înregistrate de către proprietarul salonului de frumusețe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram