/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Ce spune directoarea grădiniței din Băcioi, unde s-au intoxicat 30 de copii

23 august 2019, ora 22:05

Situația se  agravează în cazul intoxicației de la grădinița din Băcioi. Mai mult de jumătate din copiii care au frecventat recent grădinița au ajuns la spital. În total 29, dar și două ajutoare de educatoare. Medicii spun că investigațiile sunt în derulare. Abia în câteva zile vor putea afirma care a fost cauza intoxicației. Versiunile variază. Fie este vorba de o toxiinfecție alimentară sau o viroză. De partea cealaltă, directoarea grădiniței spune că toate procedurile sanitare au fost respectate.

De ieri și până azi, la Spitalul de boli contagioase pentru copii din Chișinău au fost internați 18 copii din cei aproximativ 40 care au frecventat grădinița din Băcioi în ultimele zile. Alții șapte se află acum la Spitalul Municipal de Copii nr.1 și la „Toma Ciorbă”, împreună cu două ajutoare de educatoare.

STELA CORNILOVA, VICEDIRECTOR MEDICAL, SPITALUL DE BOLI CONTAGIOASE PENTRU COPII

Practic toți copiii au venit cu febră, vomă, scaune lichide, dureri în abdomen și cu sindrom toxic. Nu putem vorbi de o stare general gravă la niciun copil. Da, desigur, sunt semne toxice, copiii sunt febrili.

Micuților li s-au făcut perfuzii și au primit antibiotice. Simptomele conduc spre ipoteza unei toxi-infecții alimentare, dar medicii investighează și posibilitatea infectării cu un virus. Directoarea grădiniței spune, însă că s-au respectat toate măsurile sanitare.

SINCRON: LILIA BREAHNA, DIRECTOAREA GRĂDINIȚEI 101, BĂCIOI

Toate contractele pe care trebuie să le aibă o instituție, noi le avem, cu probe la apă și la produse, ultima dată s-au luat în mai. Ne gândim poate că e ceva de acasă, acum toți suntem la țară.

VITALIE ȘALARI, PRIMARUL COMUNEI BĂCIOI

În discuții cu toți angajații, tuturor grădinițelor din Băcioi, nu a mai fost un asemenea caz, cel puțin eu nu țin minte așa ceva.

Ieri, inspectorii de la Agenția pentru Siguranța Alimentelor au colectat probe pentru investigații de laborator din alimentele servite copiiilor. Între timp, grădinița și-a sistat activitatea, iar ceilalți copii sunt sub supravegherea medicilor de familie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram