Așteptările Maiei Sandu de la viitoarea sa vizită la Moscova. „Să discutăm despre retragerea trupelor din Transnistria”

missing
25 august 2019, ora 18:21

Prim-ministra Maia Sandu își propun să discute, în cadrul vizitei sale la Moscova care urmează să aibă loc, despre comerț, în primul rând, să convingă autoritățile ruse să elimine restricțiile și impedimentele impuse după ce Republica Moldova a semnat Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană.

„Evident să discutăm despre problema gazelor și prețurile pentru următorul contract, pe care trebuie să-l semnăm până la sfârșitul acestui an, să discutăm despre retragerea trupelor și munițiilor din Transnistria, să spunem foarte clar că acest lucru trebuie să se întâmple, să vorbim foarte clar despre faptul că Guvernul se opune și se va opune federalizării și că acest lucru nu poate nici să apară pe agendă”, a spus Maia Sandu într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

În opinia ei, un eventual plan secret de soluționare a problemei transnistrene nu se poate îndeplini fără ca Guvernul să știe și, respectiv, fără ca cetățenii să știe. „Eu cred că toată lumea înțelege că planuri de soluționare politică a conflictului transnistrean nu pot fi implementate fără sprijinul cetățenilor Republicii Moldova, ori noi știm că cetățenii nu-și vor da niciodată acordul pentru federalizare”, a mai declarat prim-ministra.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram