/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Din nou despre numirea lui Țurcan la conducerea CCM. Igor Dodon: „Nu au de ce să ceară demisia”

missing
27 august 2019, ora 12:13

Alegerea socialistului Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții Constituționale a fost un subiect discutat și astăzi, de Ziua Independenței R. Moldova. După depunerile de flori, politicienii au fost abordați de jurnaliști și întrebați din nou dacă se va insista pe demisia lui Țurcan de la conducerea CCM.

„Nu socialiștii au ales președintele CCM. Nu poate fi o înțelegere. Au fost înaintate persoane de Parlament, persoane politice, care în opinia mea a fost o greșeală. Cei care au câștigat concursul la Parlament, trebuiau înaintați. Dacă au luat decizia partidele că vor să înainteze politic, au înaintat. Mai departe nu au ce se implica să ceară demisii. Trebuiau să se gândească atunci când i-au votat la prima etapă”, a declarat președintele Igor Dodon.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a reiterat că regretă ceea ce s-a întâmplat la Curtea Constituțională și afirmă că nu va mai admite pe viitor astfel de greșeli.

„Regretul meu mare este că judecătorii Curții Constituționale nu au înțeles că mai presus de orice este această țară, este acest popor și îi datorăm acestui popor care a trăit din tot felul de decizii obscure a fostelor guvernări, îi datorăm acestui popor și transparență. Regretul meu este că în fruntea CCM astăzi este un om, profesionist de altfel, dar afectat profund politic și asta va afecta întreaga Curte. Am ratat o șansă, sau am amânat șansa de a transforma Curtea Constituțională într-o veritabilă instituție care să nu fie afectată politic. Dar sunt sigur că avem puterea și curajul să schimbăm lucrurile de acum încolo”, afirmă Andrei Năstase.

Amintim că Vladimir Țurcan a fost ales în calitate de președinte al Curții Constituționale cu voturile a patru magistrați din cei șase membri ai CCM. Nicolae Roșca, Domnica Manole și Liuba Șova au declarat anterior că nu l-au votat pe Țurcan. Până astăzi nu se cunoaște cine a acordat „votul de aur”.

Societatea civilă a criticat dur numirea socialistului Vladimir Țurcan în fruntea Curții Constituționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram