/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Vizita lui Șoigu în R. Moldova, oficială sau neoficială? Ce prevede ordinul de securitate care ar fi fost emis de IGP

missing
28 august 2019, ora 14:03

Vizita recentă a ministrului Apărării al Federației Ruse, Serhei Șoigu, în Republica Moldova ar fi una oficială. Cel puțin aceasta reiese din Ordinul cu privire la asigurarea ordinii publice și securității rutiere ce ar fi fost emis de către Inspectoratului General al Poliției (IGP). Asta în timp ce premierul Maia Sandu a declarat că vizita ministrului rus al Apărării a fost una neoficială. 

În documentul publicat de  deschide.md se menționează că au fost luate măsuri de securitate acordate „doar unei vizite oficiale” cum ar fi: găsirea unui refugiu în caz de necesitate, coloană de mașini cu girofar, evacuarea mașinilor de pe străzi, atenționarea deținătorilor de arme și împânzirea traseului „coloanei oficiale” cu polițiști.

Totuși în document nu apare semnătura șefului interimar al (IGP), Gheorghe Balan. Potrivit sursei citate, documentul ar fi fost emis la ordinul ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

Contactat de TV8, ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu, a declarat că se va documenta cu privire la informațiile difuzate de sursa citată.

Ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase și șeful interimar al IGP, Gheorghe Balan, nu au răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție cu privire la acest caz.

Sursa foto: deschide.md

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram