/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Noi detalii despre moldovenii care au fugit dintr-o închisoare din Bulgaria. Au fost vizitați recent de rude

missing
28 august 2019, ora 13:04

Cei doi moldoveni care au fugit sâmbătă dintr-un penitenciar din Staro Zagora, Bulgaria au reușit să părăsească teritoriul instituției, după ce au tăiat o bucată din gardul de sârmă ghimpată. Fugarii sunt căutați de câteva zile de Poliție. Oamenii legii au prezentat și poze noi după care pot fi identificați bărbații.

Potrivit presei locale, cei doi moldoveni au stat aproape un an în închisoarea din Stara Zagora, până când au primit verdictul final în instanța de judecată, fiind condamnați la 4 ani și 8 luni de detenție. Aceștia au fost mutați acum șapte zile într-un bloc de tip deschis al penitenciarului.

Cu câteva zile înainte să fugă, moldovenii au fost vizitați de rude, care le-au adus colete cu produse și le-au transmis și bani, anunță administrația penitenciarului.

Vasile Moraru de 24 de ani și Alexandru Hadji de 30 de ani au fost condamnați pe 9 iulie curent în Bulgaria la patru ani și opt luni de detenție. Anterior, aceștia primise șapte ani de închisoare, dar pedeapsa le-a fost redusă după ce și-au recunoscut vina și au restituit banii furați din bancomate.

Presa bulgară scrie că moldovenii au spart două bancomate în Kazanlak și în Stara Zagora și au furat aproape 90 de mii de leva.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram