/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

Reforma Justiției #3: Cum se vrea alegerea procurorului general. Concursul nu va mai fi organizat de CSP

missing
28 august 2019, ora 17:35

Proiectul de reformare a Justiției prevede și modificarea regulilor de selectare a procurorului general. Iată ce propun autorii inițiativei. 

Potrivit ministrei Justiției, Olesea Stamate, procurorul general urmează a fi ales de către Consiliul Superior al Procurorilor, totuși aceștia îl vor selecta dintr-o listă scurtă, dar nu vor organiza nemijlocit concursul.

De organizarea concursului se va ocupa o comisie instituită pe lângă Ministerul Justiției. Comisia va fi compusă din cinci membri:

– Un ex-judecător(are);

– Un ex-procuror(ă);

– Ministrul(a) Justiției;

– Reprezentant(ă) al/a societății civile;

– Psiholog(ă).

De asemenea, se propune eliminarea criteriului obligatoriu de experiență în procuratură de minim 5 ani pentru candidatul sau candidata la funcția de procuror general și se va include criteriul ca persoana care candidează să dețină minim 10 ani experiență în activitatea de procuror, judecător sau avocat.

Vezi și:

Reforma Justiției #1: Cum se vrea reformată Curtea Supremă de Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii

Reforma Justiției #2: Cum se vrea reformată Procuratura Anticorupție și Consiliul Superior al Procurorilor

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram