/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Acum două luni, Andrei Năstase a vrut să o numească pe Domnica Manole șefă la IGP

29 august 2019, ora 21:58

Acum aproximativ două luni, când a fost învestit noul Guvern, ministrul de Interne Andrei Năstase a vrut să o pună șefă la Inspectoratul General de Poliție (IGP) pe Domnica Manole, fostă judecătoare la Curtea de Apel Chișinău și actuală judecătoare la Curtea Constituțională (CCM). Ulterior însă, Năstase spune că l-a sunat pe Gheorghe Balan, actualul șef interimar al IGP, și acesta a acceptat funcția. 

„Am decis să punem un om care s-a bătut. Una dintre candidaturi era Domnica Manole – fost judecător, s-a bătut cu sistemul, cunoaște dreptul, are capacități. Al doilea era Gheorghe Balan. Da! I-am dat un telefon și a acceptat; pentru că de altfel trebuia să-l las pe Pînzari”, a spus Năstase la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Întrebat cât va mai dura interimatul lui Balan la IGP, Năstase a spus: „Sunt sigur că nu va mai dura foarte, foarte mult. Am speranța că vor veni și vor accepta să aplice la acest post persoane din străinătate, care sunt de aici și s-au școlit în străinătate; mai caut din interior și sper că în curând voi putea să vin cu o propunere către Guvernului Republicii Moldova de desemnare a unui șef al IGP-ului pe o perioadă mult mai îndelungată”, a mai spus ministrul.

Fostul șef al IGP Alexandru Pînzari a fost demis la prima ședință a noului Guvern.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram