/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Cei de la Căile Ferate comentează informațiile despre schemele cu metale colorate, despre care a vorbit azi Carp

missing
29 august 2019, ora 16:05

Reprezentanții Întreprinderii de Stat Căile Ferate ale Moldovei (CFM) au venit cu un comentariu la informațiile relatate azi de deputatul Lilian Carp, despre presupusele scheme de vânzare ilegală a metalelor colorate precum aluminiu și cupru, care s-ar implementa la nodul de cale ferată de la Tighina. Aceștia confirmă că s-au depistat asemenea încălcări și că au fost sesizate organele de drept. 

„Aproximativ o lună conducerea Nodului de cale ferată Bender a informat administraţia CFM despre identificarea unor stocuri de metale neluate la evidenţă şi care ar putea fi obiectul unor acţiuni mai puţin transparente. Servicul de revizie şi control al magistralei a inspectat subdiviziunea vizată şi a confirmat existenţa unor elemente suspecte pasibile de atenţia şi interesul organelor de drept.

În situaţia dată, ÎS “Calea Ferată din Moldova” a decis transmiterea informaţiei acumulate către organele de drept competente, aşa cum caracaterul acţiunilor respective depăşesc clar competenţele pe care le are. Declarăm cu toată responsabilitatea că şi în acest caz, ÎS “Calea Ferată din Moldova” a procedat în spiritul deschiderii, transparenţei şi al unei colaborări eficiente cu organele de drept în vederea contracărării oricăror tentative de sustragere şi înstrăinare a bunurilor statului”, se menționează într-un comunicat al CFM.

La Căile Ferate ar funcționa niște scheme de vindere ilegală a metalelor colorate precum este cuprul sau aluminiul. În „afacere” ar fi implicați angajați ai întreprinderii și chiar persoane de la conducere. Informația a fost făcută publică azi de către deputatul Lilian Carp, care spune că a primit, la rândul său, informațiile de la angajați ai Căilor Ferate. Parlamentarul susține că va sesiza procuratura cu privire la aceste presupuse ilegalități.

Vezi și:

/VIDEO/ Vagoanele cu metale, despre care a vorbit azi Carp, filmate de angajați ai Căilor Ferate

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram