/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 816: Atacuri cu drone în mai multe regiuni, inclusiv Kiev. Avertismentul Estoniei

Explicația Guvernului după vânzarea „Avia Invest”

missing
29 august 2019, ora 12:24

Reprezentanții Guvernului susțin că autoritățile au fost informate post-factum despre tranzacția de vânzare a companiei „Komaksavia Airport Invest Ltd”, înregistrată în Cipru, care deținea 95% din capitalul social al „Avia  Invest”.

„Guvernul nu a fost informat sau consultat despre intenția „NR Investments Ltd” de a cumpăra „Komaksavia Airport Invest Ltd”. Prim-ministrul Maia Sandu și ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, i-au comunicat reprezentantului companiei „NR Investments Ltd” că contractul de concesiune este unul abuziv și are probleme serioase de legalitate, accentuând că acesta este în prezent examinat la Procuratură”, se spune într-un comunicat de presă emis de Guvern.

Guvernul va continua să colaboreze cu instituțiile de drept pentru a rezilia contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău, anunță autoritatea.

„NR Investments Ltd” a anunțat că a încheiat ieri tranzacția prin care a cumpărat „Avia Invest”. Autoritățile anunțau anterior că a fost aplicat sechestru pe capitalul social al firmei, pentru a bloca tranzacția.

Procuratura Anticorupție nu a venit deocamdată cu o explicație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram