/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Fostul procuror general al României va consilia autoritățile de la Chișinău, în privința reformării Justiției

missing
29 august 2019, ora 14:19

Fostul procuror general al României Augustin Lazăr va oferi consultanță autorităților de la Chișinău, pentru reformarea Justiției. Despre aceasta a anunțat azi Maia Sandu, prim-ministra Republicii Moldova, după o întrevedere cu Augustin Lazăr.

„Am discutat despre planurile noastre privind reformarea justiției și lupta împotriva corupției. Domnia sa a împărtășit mai multe aspecte din propria experiență în calitate de șef al Ministerului Public, dar și a apreciat pozitiv inițiativele noastre de reformare a organelor procuraturii. Însă m-a bucurat și mai mult faptul că domnia sa și-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiției din țara noastră.

Schimbările reale pot fi posibile doar cu sprijinul unor oameni integri, care dau dovadă de fermitate și curaj în lupta cu spălarea banilor și corupția mare. De un astfel de procuror avem nevoie în Republica Moldova și sperăm să ne putem baza și pe experiența și profesionalismul unor oameni ca Augustin Lazăr”, a comentat Maia Sandu.

Ministerul Justiției a elaborat un proiect de reformare a Justiției, pe care l-a prezentat ieri, în cadrul unui briefing de presă. Cele mai importante propuneri de reformare din domeniu țin de Curtea Supremă a Justiției, Procuratura Anticorupție, prevederile privind selectarea procurorului general ș.a.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram