/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Niciun pretendent la funcția de procuror general al R. Moldova

29 august 2019, ora 13:44

După concursul anunțat pe 9 august de Consiliul Superior al Procurorilor pentru ocuparea funcției de procuror general, nicio persoană nu și-a depus dosarul. Șefa CSP, Angela Motuzoc, a precizat astăzi că nu a fost înregistrată deocamdată nicio cerere.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este data de 9 septembrie. În cazul în care nu vor fi pretendenți, concursul va fi prelungit.

Întrebată de jurnaliști dacă CSP nu va renunța la organizarea concursului, ținând cont de faptul că actuala Guvernare intenționează să modifice Legea Procuraturiii, Motuzoc a răspuns: „Dacă Legislativul va considera că modifică legea la acest capitol, ne vom conforma”.

Ieri, au fost prezentate prevederile care se conțin în reforma justiției, anunțată de actuala guvernare. Se propune ca o comisie specială, formată de Ministerul Justiției, să propună candidații pentru funcția de procuror general, care să fie ulterior înaintați Consiliului Superior al Procurorilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram