Consiliul Superior al Procurorilor nu a examinat astăzi proiectul înaintat de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, prin care au fost propuse mai multe modificări la Legea Procuraturii.

„Nu se dă curs demersului privind avizarea proiectului de modificare a Legii Procuraturii propus de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah”, a anunțat șefa CSP, Angela Motuzoc, după ce membrii Consiliului au revenit în sala de ședință după deliberări.

„Nu a fost conform rigorilor legale. Nu a fost discutat nici la Adunarea Generală, iar aceasta este o etapă pentru a fi avizat un proiect”, a explicat Motuzoc după ședința CSP.

Inițiativa propusă de Irina Vlah prevede modificarea prevederilor Legii Procuraturii ce țin de numirea procurorului Găgăuziei, a adjuncților săi și a procurorilor principali teritoriali. Irina Vlah vrea ca aceștia să nu mai fie numiți doar la propunerea procurorului general al R. Moldova, ci să fie consultată Adunarea Populară de la Comrat, iar candidații înaintați la aceste funcții să fie acceptați și de deputații găgăuzi.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!