/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Proiectul de modificare a Legii Procuraturii, propus de bașcanul Găgăuziei, nu a fost acceptat pentru discuții la CSP

missing
29 august 2019, ora 13:07

Consiliul Superior al Procurorilor nu a examinat astăzi proiectul înaintat de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, prin care au fost propuse mai multe modificări la Legea Procuraturii.

„Nu se dă curs demersului privind avizarea proiectului de modificare a Legii Procuraturii propus de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah”, a anunțat șefa CSP, Angela Motuzoc, după ce membrii Consiliului au revenit în sala de ședință după deliberări.

„Nu a fost conform rigorilor legale. Nu a fost discutat nici la Adunarea Generală, iar aceasta este o etapă pentru a fi avizat un proiect”, a explicat Motuzoc după ședința CSP.

Inițiativa propusă de Irina Vlah prevede modificarea prevederilor Legii Procuraturii ce țin de numirea procurorului Găgăuziei, a adjuncților săi și a procurorilor principali teritoriali. Irina Vlah vrea ca aceștia să nu mai fie numiți doar la propunerea procurorului general al R. Moldova, ci să fie consultată Adunarea Populară de la Comrat, iar candidații înaintați la aceste funcții să fie acceptați și de deputații găgăuzi.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram