/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Se respiră mai ușor în PDM fără Vlad Plahotniuc? Răspunsul lui Pavel Filip

29 august 2019, ora 06:35

Plecarea lui Vladimir Plahotniuc din Partidul Democrat nu ar fi afectat relațiile din cadrul formațiunii, iar în organizațiile teritoriale nu se discută deloc acest subiect, afirmă fostul prim-ministru Pavel Filip.

Întrebat în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la „TVR Moldova” dacă în PDM se respiră mai ușor fără Plahotniuc, Pavel Filip a răspuns: „Putem jongla acum cu diferite fraze și cuvinte. Partidul trece printr-o criză și nu este neapărat că simțim sau nu lipsa dl Plahotniuc. Este afectat de această lovitură, pentru că partidul s-a pomenit în opoziție și acum este important să ne deprindem a face activitate politică din opoziție, de a ne aduna puterile și nu prea avem timp să ne pregătim de alegeri”.

Ex-premierul a declarat că în teritoriu nimeni nu întreabă de ce a fugit Plahotniuc: „Este o pagină care a fost închisă”.

Pavel Filip a precizat că a vorbit de câteva ori la telefon cu Plahotniuc de când acesta a părăsit R. Moldova, iar ultima dată a fost când l-a anunțat că renunță la mandatul de deputat. Atunci ar fi avut o discuție sinceră, dar nu i-a reproșat nimic pentru că „nu e cazul să bocim”.

Vladimir Plahotniuc l-a asigurat pe Filip că nu mai are nicio implicare în Partidul Democrat și nici în politica din R. Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram