/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 845: Explozii la o fabrică și taxe majorate în Rusia. Peste 12.000 de civili, uciși în război

/FOTO/ O rezervație a fost în pericol! Incendiul, stins de primarul satului și doi pompieri, înainte ca focul să ajungă la pădure

missing
30 august 2019, ora 11:20

Rezervația Trebujeni a fost în pericol zilele trecute. Un incendiu puternic a fost înregistrat în apropiere de pădure, dar a fost stins la timp. Focul a pornit pe un imaș și s-a extins cu repeziciune, reușind să afecteze peste 30 de hectare de pășune.

Primarul comunei Ivancea din care face parte și localitatea Furceni, în apropierea căreia a ars pășunea, a povestit pentru TV8 că personal a participat la stingerea incendiului, împreună cu doi pompieri. Nimeni dintre locuitorii satului nu a venit în ajutor.

„Acolo era iarbă foarte mare, care a luat foc. Nu se știe cum. Poate cinave a aprins-o. Eu veneam de la Orhei și am văzut fumul dens și m-am îndreptat imediat acolo. Am văzut că focul se extinde spre pădure și era mare pericol, chiar și pentru sat. Am chemat pompierii și împreună cu ei am stins incendiul. Eu și doi pompieri ne-am implicat. Niciun locuitor nu a venit, deși focul se vedea foarte bine de la marginea satului”, povestește primarul Oleg Gasper.

Focul a fost stins înainte ca flăcările să ajungă la pădure, care se află chiar în imediata apropiere a pășunii.

Pe rețelele sociale au fost postate mai multe fotografii realizate după incendiul de vegetație. Autorul pozelor Emil Bolocan a comentat că „nimeni nu a observat o enormă tragedie în zona Orheiului Vechi”, în timp ce mainstream-ul este preocupat de incendiile de pădure din Brazilia.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram