/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Nesiguranță, în prag de an școlar. Lipsa trecerilor de pietoni - un pericol pentru viața școlarilor și preșcolarilor

missing
30 august 2019, ora 21:33

În ajunul noului an de studiu, lângă majoritatea instituțiilor de învățământ lipsesc trecerile de pietoni. Părinții se arată îngrijorați și spun că de vină s-ar face autoritățile care nu întreprind nimic în acest sens.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „Trecerile de pietoni din preajma Liceului Mihai Viteazul din centru capitalei cu greu pot fi observate, iar în acest sens, siguranța elevilor riscă să fie pusă în pericol”.

Cei mai îngrijorați se arată părinții, care spun că lipsa trecerilor de pietoni nu e o problemă de azi și nici de ieri.

„Asta-i caracteristic pentru toată țara noastră. Cele pietonale și, în general marcajul pe străzi, lasă de dorit de mulți ani. -Cine se face vinovat ? -Începând de la Primărie, Ministerul de Interne și atenția cea mai mare trebuie să fie acordată de către Guvernul țării”.

„Este o problemă foarte mare și trebuia rezolvată demult, dar acum măcar imediat. Trecerile pietonale trebuie să fie desenate nu cu vopsea pentru acuarelă, ci vopsea bună”.

„În ce măsură copiii se află în siguranță? Evident dacă trecerile nu-s și nu se cunosc, siguranța-i la nivel scăzut. Este un perciol pentru viața nu doar a copiilor, dar în general a cetățenilor”.

De partea cealaltă, inginerul- șef de la EXDRUPO, Oleg Ciobanu, ne-a dat asigurări că până pe 2 septembrie, când va începe noul an de școală, trecerile vor fi desenate în fața tuturor instituțiilor de învățământ din capitală. Recent, o trecere impresionantă, vopsită în alb/roșu aprins a apărut în fața unui liceu din satul Peresecina. Cheltuielile au fost suportate de bunicul unor elevi, tot el fost polițist, îngrijorat că pe acel traseu circulă mașini, cu viteză excesivă. (imagini cu trecerea din Peresecina).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram