/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ar putea „limba română” să fie introdusă în Constituție de actualul Parlament? Răspunsul a doi deputați ACUM

missing
31 august 2019, ora 12:06

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari speră că există șanse ca să fie modificat articolul 13 din Constituția Republicii Moldova, cel care se referă la limba oficială în stat, chiar dacă partenerii de coaliție, socialiștii, sunt împotrivă. Slusari spune că, în orice caz, poziția blocului ACUM rămâne fermă și anume că limba vorbită în Republica Moldova este limba română.

„Haideți să nu ne grăbim cu „4 ani de mandat”, în primul rând. Haideți noi să mergem pas după pas, haideți să realizăm anumite reforme importante pentru cetățenii acestui stat, să vedem ce facem cu lupta împotriva corupției, cu justiția, cu ridicarea nivelului de trai. Eu sper că avem șanse să rezolvăm și celelalte probleme, dar cert este că poziția noastră, sub acest aspect, nu se va schimba niciodată”, a declarat Alexandru Slusari după ce a depus flori astăzi la Monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Deputata Maria Ciobanu consideră că politicienii au făcut din „limba română” o jucărie politică. Parlamentara spune că dacă în legislatura precedentă democrații nu și-au dorit să modifice Constituția, actualmente este imposibil de stabilit în legea supremă „limba română” drept limbă de stat. „Acum chiar nu avem nicio șansă. Eu sunt realistă și recunosc lucrul acesta”, a menționat Maria Ciobanu.

Articolul nr. 13 din Constituție prevede că limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească, funcţionând pe baza grafiei latine.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram