/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Maia Sandu: Așteptăm în concurs procurori cu cetățenia Republicii Moldova care lucrează peste hotare

missing
01 septembrie 2019, ora 20:19

Prim-ministra Maia Sandu spune că este important ca până la sfârșitul lunii octombrie să fie selectat un procuror general. Șefa cabinetului de miniștri susține că nu s-a renunțat la ideea unui procuror-șef european. Totodată, Maia Sandu așteaptă ca la concursul pentru selectare șefului Procuraturii Generale să se înscrie și procurori cu cetățenia Republicii Moldova care lucrează peste hotare.

„Noi sperăm să apară în concurs, eventual, și procurori cu cetățenia Republicii Moldova care lucrează în alte state. De exemplu, știm că în România există cetățeni ai Republicii Moldova care dețin funcția de procuror. Știm că în Statele Unite, de exemplu, sunt procurori federali care dețin cetățenia Republicii Moldova. Nu știu dacă acești oameni vor candida, dar noi vrem să-i încurajăm să candideze ca să avem o alegere mai mare și să putem să alegem pe cineva potrivit”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.

Amintim că în legislația moldovenească prevede că funcția de procuror-șef nu o pot deține cetățeni ai altor țări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram