Jumătate din populația Republicii Moldova suferă de tensiune arterială crescută, cauzată de consumul excesiv de sare. Despre aceasta a anunțat secretarul de stat, Alexandru Voloc, în cadrul unei conferințe de presă.
„Până în anul 2025 ne propunem să scădem consumul de sare în rândul populației cu 30 la sută. Astfel, sperăm să reducem rata deceselor premature cauzate de maladiile arteriale. În acest sens, trebuie efectuată ajustarea cadrului legislativ în ce privește utilizarea sării în produsele alimentare, astfel încât conținutul acesteia să fie redus. De asemenea, trebuie de întreprins toate măsurile astfel încât conținutul de sare să fie micșorat în produsele culinare servite în localurile din sfera HORECA”, a declarat secretarul de stat.
Consumul excesiv de sare reprezintă principală cauză a bolilor cardio vasculare.
Astăzi, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat campania de informare și educare a cetățenilor „Redu sarea din mâncare”, realizată cu susținerea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare