/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Jumătate din populația R.Moldova suferă de tensiune arterială. Principala cauză - consumul sporit de sare

missing
03 septembrie 2019, ora 10:28

Jumătate din populația Republicii Moldova suferă de tensiune arterială crescută, cauzată de consumul excesiv de sare. Despre aceasta a anunțat secretarul de stat, Alexandru Voloc, în cadrul unei conferințe de presă. 

„Până în anul 2025 ne propunem să scădem consumul de sare în rândul populației cu 30 la sută. Astfel, sperăm să reducem rata deceselor premature cauzate de maladiile arteriale. În acest sens, trebuie efectuată ajustarea cadrului legislativ în ce privește utilizarea sării în produsele alimentare, astfel încât conținutul acesteia să fie redus. De asemenea, trebuie de întreprins toate măsurile astfel încât conținutul de sare să fie micșorat în produsele culinare servite în localurile din sfera HORECA”,  a declarat secretarul de stat.

Consumul excesiv de sare reprezintă principală cauză a bolilor cardio vasculare.

Astăzi, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat campania de informare și educare a cetățenilor „Redu sarea din mâncare”, realizată cu susținerea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram