/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

Rezultate după verificarea apei de la stația de epurare din Chișinău! Unii parametri depășesc norma de zeci de ori

missing
03 septembrie 2019, ora 13:25

Agenția de Mediu anunță primele rezultate după ce în laborator au fost verificate mai multe probe de apă prelevate de la stația de epurare din Chișinău. Au fost înregistrate rezultate îngrijorătoare. Unii parametri au depășit norma admisibilă de zeci de ori.

„S-au constatat depășiri ale valorilor-limită de încărcare cu poluanţi a apelor uzate evacuate în corpurile de apă la următorii parametri de calitate: CCO-Cr – de 2 ori; N/NH4+- de 43 ori; Fosfor total – de 4 ori; detergenți – de 49 ori .

Rezultatele încercărilor probelor de apă stabilesc majorarea concentrațiilor de poluanți în aval față de amonte cu următoarele valori: O2 – de 5 ori; CCO-Cr – de 2 ori; de N/NH4+ – de  8 ori; MS – 3  ori; detergenți – de 9 ori”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Agenția de Mediu.

Instituția va prezenta mâine rezultatele tuturor parametrilor de calitate, iar raportul va fi transmis Inspectoratului de Poliție Chișinău, „pentru luarea deciziilor în conformitate cu legislația de mediu”, anunță agenția.

Amintim că investigațiile au fost inițiate după ce locuitorii capitalei s-au indignat de mirosul insuportabil din oraș. Procurorii au anunțat că au inițiat două cauze penale, pentru a afla cine se face vinovat de putoarea din Chișinău. De partea cealaltă, autoritățile municipale insistă că stația de epurare activează în regim normal și că nu trebuie să ne facem griji.

/VIDEO/ Mai multe autorități încearcă să găsească cauza mirosului urât din Chișinău

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram