/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Victimele exploziei din cafeneaua „La soacra” au blocat ușa Curții de Apel Chișinău. A intervenit Poliția

missing
03 septembrie 2019, ora 11:23

Mai multe persoane care au avut de suferit de pe urma exploziei din cafeneaua „La soacra” s-au adunat în această dimineață la Curtea de Apel Chișinău pentru a cere explicații de la magistrați. Oamenii se plâng că dosarul penal stă de câteva luni în judecătorie și au amenințat că vor bloca ușile instanței, dacă în viitorul apropiat nu vor fi organizate ședințe pe dosarul lor.

Oamenii, veniți de la Ștefan Vodă și din Hâncești, sunt deciși să protesteze până vor fi auziți de autorități.

„Din luna iulie, dosarul este la Curtea de Apel și nu a fost programată nicio ședință de judecată. Umblă de la un judecător la altul și nimeni nimic nu știe. Suntem pregătiți să blocăm ușile. Timp de trei ani nu există o decizie finală pe acest caz ca noi să putem merge pe partea civilă și să cerem despăgubirile care ni se cuvin”, a declarat Andrei Arapan, victimă a exploziei din localul „La soacra”.

Soția bărbatului, care muncea în aceeași cafenea, și-a pierdut viața în urma exploziei. Aceasta era și însărcinată. Pentru persoanele decedate vor fi cerute despăgubiri de două milioane de lei, a precizat Andrei.

Nemulțumiți că nimeni nu le dă explicații, oamenii au blocat intrarea în clădire. Pentru a calma spiritele au intervenit și polițiștii.

 

Reprezentanta Curții de Apel Chișinău, Adelina Roșca, a declarat că dosarul a ajuns în instanță la 4 iulie și a fost repartizat unui judecător care a înaintat cerere de abținere de la examinare. Ulterior, a fost repartizat altui magistrat care s-a aflat până acum în concediu.

Amintim că, pe 9 ianuarie 2016, o butelie de gaz a explodat într-o cafenea din Piaţa Centrală din Chişinău. În urma deflagraţiei, 20 de persoane au fost internate în spital, iar patru dintre ele și-au pierdut viața.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram