/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Sandu: Procuratura mun. Chișinău nu este interesată să investigheze abuzul comis în privința profesorilor turci

missing
04 septembrie 2019, ora 14:02

Prim-ministra Maia Sandu declară că, potrivit informațiilor pe care le deține, deciziile abuzive în privința expulzării celor șapte profesori turci au fost luate de fosta conducere a Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în persoana lui Vasile Botnari, ex-șeful SIS, și Alexandru Baltaga, ex-șef-adjunct al SIS. Premierul declară că materialele privind aceste decizii abuzive au fost expediate către Procuratura mun. Chișinău, doar că instituția nu ar fi interesată să le investigheze.

„Există suspiciuni că acolo procurorii nu sunt suficient de interesați să cerceteze acest caz cu toată seriozitatea”, a spus Maia Sandu, în debutul ședinței de la Guvern.

„Este deschis un dosar penal. Dosarul se află la procuratura Chișinău, dar este important că acum Procuratura să-și facă treaba”, a spus premierul.

Premierul a făcut apel către cei din conducerea Procuraturii mun. Chișinău și către Procuratura Generală, să investigheze acest caz și, la momentul potrivit, să facă publice detalii despre acest abuz.

Șeful Procuraturii Chișinău, Ștefan Șaptefraț, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție la acest subiect.

Pe 6 septembrie se face un an de la expulzarea celor șapte profesori turci.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram