/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Prima dată în R. Moldova! Un bărbat, infectat cu virusul West Nile

05 septembrie 2019, ora 16:25

Un locuitor al orașului Cahul a fost infectat cu virusul West Nile, după ce a fost înțepat de un țânțar. Acesta a fost transportat cu Serviciul Aviasan la Spitalul de Urgență din Chișinău, pentru a primi tratamentul necesar.

Centrul de Sănătate Publică Cahul a anunțat că virusul a fost confirmat în laborator. Autoritatea specializată dispune de consumabile pentru diagnosticul West Nile.

Bărbatul avea simptome care au determinat medicii să-l interneze inițial în Secția cardiologie a Spitalului Raional Cahul: amețeli, oboseală și tensiune arterial mare. După ce pacientul a povestit că a fost înțepat de țânțar, s-au făcut analize suplimentare, fiind identificat virusul West Nile.

Acesta este primul caz înregistrat în R. Moldova cu astfel de infecție. În România, în această vară, au fost confirmate 16 cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile. Șase pacienți au decedat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram