/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Primii șase pretendenți la fotoliul de primar al mun. Chișinău

missing
05 septembrie 2019, ora 20:42

Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală (CECE) din Chișinău a publicat lista primilor șase pretendenți la funcția de primar al municipiului Chișinău, care au solicitat înregistrarea în cursa electorală. Doi dintre ei sunt candidați ai partidelor politice, iar alți patru, independenți.

Iată care sunt candidații din lista publicată de CECE: Ion Ceban, Ruslan Codreanu, Andrei Donică, Vladimir Arseni, Alexandru Vizir și Veaceslav Plămădeală.

Ion Ceban și Andrei Donică vor candida din partea partidelor politice Partidul Socialiștilor (PSRM) și respectiv, Partidul „Speranța- Nadejda”, iar ceilalți pretendenți vor concura independent.

Nu este clar deocamdată dacă toți cei șase candidați sunt deja înregistrați în cursa electorală, or, candidații independenți, spre exemplu, trebuie să colecteze 12 mii de semnături pentru a fi înregistrați. Vom reveni cu precizări pe parcursul zilei de mâine.

Totodată, CECE a publicat și lista pretendenților la funcțiile de consilieri municipali. Astfel, până azi, au fost înregistrați 52 de candidați din partea PSRM, 26 de candidați din partea Partidului „Speranța-Nadejda” și cinci candidați independenți: Oleg Brega, Mihail Bagas, Vladimir Arseni, Anatoli Zalevschi și Alexandru Vizir.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram