Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală (CECE) din Chișinău a publicat lista primilor șase pretendenți la funcția de primar al municipiului Chișinău, care au solicitat înregistrarea în cursa electorală. Doi dintre ei sunt candidați ai partidelor politice, iar alți patru, independenți.

Iată care sunt candidații din lista publicată de CECE: Ion Ceban, Ruslan Codreanu, Andrei Donică, Vladimir Arseni, Alexandru Vizir și Veaceslav Plămădeală.

Ion Ceban și Andrei Donică vor candida din partea partidelor politice Partidul Socialiștilor (PSRM) și respectiv, Partidul „Speranța- Nadejda”, iar ceilalți pretendenți vor concura independent.

Nu este clar deocamdată dacă toți cei șase candidați sunt deja înregistrați în cursa electorală, or, candidații independenți, spre exemplu, trebuie să colecteze 12 mii de semnături pentru a fi înregistrați. Vom reveni cu precizări pe parcursul zilei de mâine.

Totodată, CECE a publicat și lista pretendenților la funcțiile de consilieri municipali. Astfel, până azi, au fost înregistrați 52 de candidați din partea PSRM, 26 de candidați din partea Partidului „Speranța-Nadejda” și cinci candidați independenți: Oleg Brega, Mihail Bagas, Vladimir Arseni, Anatoli Zalevschi și Alexandru Vizir.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!