/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Angajații Primăriei sunt impuși să facă politică? Ce ordin a emis Năstase în privința acestei probleme

missing
06 septembrie 2019, ora 12:31

Angajații Ministerului Afacerilor Interne verifică dacă se folosesc resurse administrative în campania electorală, care deja a fost inițiată în Chișinău. Ministrul de Interne Andrei Năstase susține că a primit mai multe sesizări de la angajații Primăriei care se plâng că sunt impuși să facă politică.

Acesta l-a atenționat indirect pe socialistul Ion Ceban, care a organizat deja mai multe evenimente cu tentă electorală, implicând resursele Primăriei.

Să nu îndrăznească nimeni din banii publici să-și facă publicitate. Să nu atenteze la instituțiile statului așa cum o fac deja unii candidați. Am informații că oamenii din Primărie se plâng că ar fi racolați, că ar fi puși să facă sluj politic”, a declarat Năstase în cadrul unei conferințe de presă.

Rugat să spună mai exact cine ar face presiuni pe angajații Primăriei, Năstase a răspuns: „Lăsați-mi puțin timp să mă documentez până la capăt, pentru că nu am făcut niciodată afirmații gratuite. Voi ieși în spațiul public, dacă va fi cazul și voi spune despre aceste derapaje”.

Referitor la sesizările depuse anterior de președintele Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, împotriva socialistului Ion Ceban, ministrul de Interne a precizat că plângerile au fost „date în examinare”. „Dacă va fi stabilită încălcarea, va fi sancționat conform legii”, a punctat Năstase.

Ministrul de Interne a mai anunțat că a emis un ordin prin care le-a cerut angajaților din instituțiile de forță să stea departe de politică.

„Am dat ordin cu privire la neimplicare angajaților în campania electorală, doar asigurarea ordinii publice pentru un scrutin democratic. Toți cei care vor încălca legea, vor fi sancționați”, a atenționat Năstase.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram