/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Chirtoacă, decis în proporție de 99,9% că va candida pentru un nou mandat, dar spune că se va gândi până în ultima zi

missing
06 septembrie 2019, ora 07:28

Fostul primar al capitalei Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Liberal (PL) este decis în proporție de 99,9% că vrea să mai candideze o dată pentru a mai obține un mandat de edil al municipiului Chișinău. Totuși, liberalul zice că se va gândi până în ultima zi, 19 septembrie, dacă se va înregistra în cursa electorală sau nu.

Chirtoacă afirmă că va face așa cum vor dori locuitorii orașului. „Voi începe discursul meu în felul următor: «Oameni buni, dacă printre candidații care sunt deja înregistrați în cursa electorală vedeți unul mai bun decât mine, mai implicat, mai conectat decât mine la problemele Chișinăului, votați-l pe el!Eu înțeleg că-s trei mandate, puteți să spuneți că trei ani ți-au fost de ajuns și, dacă vedeți unul mai bun decât mine, votați-l pe el, dar dacă din toți cei care sunt nu vedeți niciunul capabil măcar să ducă proiectele mele mai departe (…)»; dar eu nu am văzut până acum candidați capabili să facă ceva”, a declarat Dorin Chirtoacă la emisiunea Important de la TVC21.

Fostul primar a criticat propunerea lui Andrei Năstase, potențial contracandidat în cursa electorală de la Chișinău, de a scăpa de ambuteiajele din oraș: „Andrei Năstase a propus pentru fluidizarea traficului în capitală să ne grupăm. La nivel de capitală europeană, cu un milion de locuitori, tu să vii cu asemenea soluții pentru fluidizarea traficului? Asta înseamnă că tu habar n-ai; na-i competență! Ce înseamnă să ne grupăm? Adică să ne adunăm câte 3-4 într-o mașină. Unde s-a văzut, în care țară din lume o asemenea propunere?”, a comentat liderul PL.

Până în seara zilei de ieri, în lista candidaților care au solicitat înregistrarea în cursă pentru alegerile locale din capitală la Consiliul Electoral Chișinău se găseau șase persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram