/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Un teren de joacă de la Poșta Veche a fost demontat. Cauza?! „Era prea multă gălăgie”

06 septembrie 2019, ora 07:02

Un teren de joacă din cartierul Poșta Veche a fost demontat astăzi. Părinții se plâng că au rămas fără spațiu pentru copii din cauza unor pensionari, care s-ar fi adresat la primărie că sunt deranjați de gălăgie. De partea cealaltă, autoritățile locale susțin că terenul va fi montat în alt parte.

Ajunși în curtea blocului de pe stradela Studenților am găsit un loc pustiu, doar câteva găuri în pământ și fragmente din lemn, aruncate la întâmplare. Nici zare de spațiu de joacă pentru copii. Terenul a fost demontat de câțiva muncitori, care s-au prezentat ca fiind din partea primăriei.

MARIA GUREZ, locatară: „I-am rugat chiar așa omenește. Lăsați vă rog terenul să ne clarificăm să vedem ce facem și ei nu au vrut”.

Femeia spune că un alt teren de joacă pentru copii poate fi găsit abia peste două cartiere.

MARIA GUREZ, locatară: „Eu de la geam văd copilul care are cinci ani ce face. Se joacă aici. Noi nu vrem să ne ducem acolo departe. Acolo este un teren foarte mic. Nu încap toți copiii acolo”.

De partea cealaltă, o locatară spune că de când s-a instalat terenul de joacă, curtea a devenit mai murdară și mai gălăgioasă.

„Curtea era verde, frumos. Iar când au pus asta, mamele vin și fac mizerie. Tot timpul este gălăgie”.

Pentru că la primărie au ajuns în ultima perioadă mai multe plângeri, unele în favoarea terenului, altele contra lui, autoritățile au decis să demonteze spațiul. Însă, dau asigurări că îl vor instala în altă parte”.

GHENADIE DUBIȚA, șef-adjunct Direcția Locativ Comunală: „Pe parcursul lunii iunie a acestui an a fost identificat un teren alăturat din Stradela Studenților 7/1, unde ar putea fi strămutat terenul respectiv, pentru ca plângerile acestea să fie satisfăcute”.

Potrivit locatarilor, terenul de joacă a fost instalat acum opt ani. Un an în urmă toboganele ar mai fi fost date cu ulei de motor. Și toboganele de pe un teren de joacă din sectorul Râșcani a fost stropit, cazul fiind investigat de poliție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram