Comisia parlamentară de anchetă care investighează cele mai importante procese de privatizare și-a oprit cercetările în cazul întreprinderii „Tutun CTC”, anunță deputatul Igor Munteanu. Întreprinderea va reveni în proprietatea statului, deoarece agentul economic care a privatizat-o refuză să o mai gestioneze și își cere banii înapoi pe care i-a plătit statului în ianuarie 2019, la privatizare.

„Am oprit lucrul consultanților noștri, pentru că am primit o scrisoare din partea proprietarului, compania „Le Bridge”, care a privatizat, precum că ar dori să rezilieze unilateral contractul cu statul, să-și întoarcă banii pe care i-a investit la acea vreme și nu are nicio pretenție față de stat”, a precizat Munteanu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la „TVR Moldova”.

Întrebat dacă statul va găsi 168 de milioane de lei să le întoarcă companiei „Le Bridge”, deputatul a spus că autoritățile competente vor rezolva problema.

„Soluția va fi anunțată în curând de Ministerul Economiei, ce face mai departe”, a adăugat Munteanu.

Amintim că, pe 11 ianuarie 2019, statul a semnat contractul de vânzare a celor 90,81% din acțiunile pe care le avea în cadrul întreprinderii „Tutun CTC”. Proprietar a ajuns compania. „LE BRIDGE CORPORATION LIMITED”, care activează în Zona Economică Liberă Chișinău. Agenția Proprietății Publice anunța atunci că întreprinderea de stat a fost vândută cu 167,7 milioane de lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!