/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

DETALII despre perchezițiile de la Primăria Chișinău! Zece actuali și foști funcționari, cercetați

09 septembrie 2019, ora 13:17

Zece actuali și foști funcționari de la Direcția arhitectură a Primăriei Chișinău sunt cercetați de procurorii municipali, fiind bănuiți că ar fi pus în aplicare o schemă de de înstrăinare a unor terenuri din capitală. În total, au fost făcute 21 de percheziții.

Procuratura Generală anunță că au fost pornite trei cauze penale pe faptul creării unei scheme infracționale de obținere ilegală a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă, în baza probelor acumulate de către procurori și de către ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Perchezițiile au avut loc nu doar la Direcția arhitectură, dar și în automobilele și la domiciliile persoanelor care au nimerit în vizorul procurorilor.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele zece persoane riscă pedepse cu închisoarea de până la zece ani şi amenzi de sute de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram