/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Pavel Grigorciuc, cercetat penal pentru huliganism, a lipit un abțibild pe ușa judecătoarei Rodica Berdilo

missing
09 septembrie 2019, ora 22:08

Judecătoarea care a anulat rezultatele alegerilor din Chișinău s-a ales cu o etichetă adezivă pe ușa biroului. A fost lipită de activistul Pavel Grigorciuc, cercetat penal pentru huliganism. Tânărul susține că a ales această metodă de protest pentru a le cere demisia celor care, în opinia lui, au servit regimului democrat. Rodica Berdilo nu a fost de găsit pentru a comenta acțiunea acestuia.

Autocolantul cu mesajul „Nimeni nu rămâne nepedepsit” a fost lipit, astăzi, pe ușa judecatoarei Rodica Berdilo, de către activistul Pavel Grigorciuc și avocatul Eduard Rudenco.

PAVEL GRIGORCIUC, ACTIVIST: „În țara noastră, atât timp cât vor exista astfel de judecători, oamenii nu vor putea obține dreptate în instanțe. Instanțele de drept nu sunt eliberate de regimul Plahotniuc.

EDUARD RUDENCO, AVOCAT: „Cât timp mai există această persoană în serviciu, Rodica Berdilo, nu putem fi siguri că alegerile nu vor fi anulate”. 

Cei doi nu au găsit-o la muncă pe judecătoare,  dar i-au lăsat sub ușă o surpriză – trandafiri.

PAVEL GRIGORCIUC, ACTIVIST: „Doi trandafiri pentru că, după tradiție, la înmormântare se aduce un număr par de flori. Astăzi avem un cadavru politic – Partidul Democrat”.

Activistul susține că va merge în următoarele zile și la alți judecători, procurori, șefi din poliție, care ar fi ascultat de ordinele date de Vladimir Plahotniuc. Reprezentanții Partidului Democrat nu ne-au raspuns la telelefon pentru reacție. Nu ne-a răspuns nici cei de la Judecatoria Chișinau, cu sediul Centru, unde este angajată Rodica Berdilo.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram