Banca Națională a Moldovei a precizat că două companii din stânga Nistrului au conturile blocate în instituțiile bancare din R. Moldova, din cauza unor activități netransparente, iar un agent economic are acces interzis la conturi din cauza unor datorii acumulate față de Seriviciul Fiscal.

Autoritățile au decis să blocheze conturile a două firme din regiunea transnistreană, pentru că nu au putut justifica proveniența banilor și au prezentat informații eronate. Totdată, unui agent economic i-a fost refuzată deschiderea conturilor pe motiv că lipseau actele necesare.

„Potrivit informațiilor prezentate de băncile licențiate, Uzina Metalurgică din Râbnița nu are și nu a avut conturile blocate și nu a primit vreo avertizare în acest sens, fiind deservită în regim normal. Informația este valabilă și în cazul celorlalte întreprinderi din regiunea transnistreană despre care se vehiculează în mass-media”, anunță Banca Națională.

Instituția precizează că 420 de agenți economici din regiunea transnistreană a Republicii Moldova dețin conturi în băncile licențiate de la Chișinău.