/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Instituțiile de presă vor plăti mai puțin pentru chiria birourilor din „Casa Presei”

10 septembrie 2019, ora 09:57

Instituțiile mass-media care închiriază birouri în „Casa Presei” vor plăti taxe mai mici. Un ordin în acest sens a semnat șeful Cancelariei de Stat, Andrei Spânu. În cel mult 30 de zile, vor fi reînoite contractele de arendă.

Până acum, instituțiile de presă închiriau spații în „Casa Presei” plătind o taxă calculată în baza coeficientului maxim de piață, în valoare de 1,5. După ordinul secretarului general al Guvernului, vor plăti în baza coeficientului 1,0.

În Casa Presei este tot ce vrei, în afară de presă. Noi am fost sesizați de către mai multe instituții mass-media. Rog ca acest ordin să fie executat, iar în termen de 30 de zile să fie revăzute toate contractele și noi în sfârșit să avem presă liberă fără a i se pune bețe în roate”, a declarat secretarul general al Guvernului, Andrei Spânu, în cadrul unei ședințe cu responsabilii de acest domeniu.

Angajații Direcției administrarea patrimoniului Guvernului urmează să modifice în maximum o lună toate contractele de arendă încheiate anterior cu instituțiile de presă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram