/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Când va examina Comisia de la Veneția proiectul de reformare a Curții Supreme de Justiție din Republica Moldova

missing
11 septembrie 2019, ora 14:14

Comisia de la Veneția va examina în luna octombrie 2019 proiectul de reformare a Curții Supreme de Justiție (CSJ) din Republica Moldova. Subiectul a fost inclus în agenda Comisiei de la Veneția. 

Solicitarea opiniei Comisiei de la Veneția cu privire la acest proiect a fost făcută de Ministerul de Justiție.

În proiectul de reformare a Curții Supreme de Justiție se propune reducerea numărului de judecători ai acestei instanțe de la 33 la 17. Actualii judecători de la CSJ vor fi supuși unei evaluări externe, care va fi făcută de o comisie independentă, compusă din 18 membri printre care vor fi și 6 experți europeni (detalii AICI).

Într-o declarație oficială, membrii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au îndemnat autoritățile din Republica Moldova să țină cont de recomandările Comisiei de la Veneția la acest subiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram