/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Oficial! Lista candidaților la funcția de procuror general

missing
11 septembrie 2019, ora 11:04

Deși anunța ieri că va face publică peste cinci zile lista persoanelor care și-au depus dosarele la concursul pentru ocuparea funcției de procuror general, Consiliul Superior al Procurorilor  a dezvăluit în această dimineață numele candidaților.

În cursă au rămas șapte persoane. Ieri seară, TV8.md a scris că au fost depuse opt dosare. Se pare că Ruslan Cașu s-a răzgândit să mai candideze la funcția de procuror general.

Iată lista oficială a pretendenților la funcția de procuror general:

1. Gropa Maxim – procuror în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale;
2. Istrate Anatolie – avocat, ex-procuror;
3. Ivanov Vsevolod – Procuror în Procuratura mun. Chișinău, Oficiul Râșcani;
4. Eremciuc Roman – Procuror, adjunct al Procurorului-șef al Procuraturii mun. Chișinău, șef al Oficiului Centru;
5. Popa Igor – Procuror, ex – adjunct al Procurorului General;
6. Popov Ruslan – Procuror-șef al Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției  politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale;
7. Bulat Eduard – Adjunct al Procurorului General.

„La moment este demarată procedura de verificare a candidaților potrivit rigorilor legii”, precizează Procuratura Generală. Potrivit regulamentului, în termen de până la 20 de zile lucrătoare, Consiliul Superior al Procurorilor va anunța lista candidaților care au depus dosare complete și îndeplinesc condițiile de participare la concurs.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram