/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Pavel Filip nu s-a prezentat la audierile comisiei de anchetă în cazul privatizării „Air Moldova”

missing
11 septembrie 2019, ora 12:52

Fostul prim-ministru Pavel Filip nu s-a prezentat astăzi în fața deputaților din comisia de anchetă, care l-au invitat la audieri în cazul privatizării „Air Moldova”. Liderul Partidului Democrat a ales să meargă la Strășeni, pentru a participa la deschiderea cantinei liceului „Mihai Eminescu”, care a fost reparată. Filip și-a motivat prezența la eveniment prin faptul că proiectul de renovare a cantinei a fost inițiat de fosta guvernare democrată.

La audierile de astăzi în cazul „Air Moldova” a venit doar ex-premierul Chiril Gaburici și fostul secretar de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu. Ultimul a argumentat de ce a votat pentru privatizarea „Air Moldova”, dar a recunoscut că  „să pregătești privatizarea unei asemenea companii în 30 de zile este imposibil”, deși asta s-a făcut în 2018.

Nicolae Eșanu a mai declarat că nu a fost posibil ca în contractul de vânzare-cumpărare a „Air Moldova” să fie inclusă obligativitatea ca investitorul să achite datoriile acumulate de compania de stat în valoare de 1,3 miliarde de lei, deși la conferința de presă „Blue Air” dădea asigurări că va achita datoriile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram