/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Detalii despre cei doi angajați ai INI, percheziționați azi-dimineață! Pentru ce au fost reținuți

missing
12 septembrie 2019, ora 12:29

Cei doi angajați ai Inspectoratului Național de Investigații (INI) – un șef de direcție și un subaltern, au fost reținuți pentru că ar fi cerut mită de aproape 15 mii de euro de la un agent economic. Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), subalternul a pretins banii de la antreprenor, susținând că poate influența asupra șefului său ca acesta să nu transmită materialele avute la examinare organului de urmărire penală, pentru pornirea procesului penal pe faptul comiterii evaziunii fiscale de către agentul economic. După primirea mijloacelor băneşti, ultimul nu a fost tras la răspundere penală.

Perchezițiile de azi-dimineață au fost făcute în biroul de serviciu al șefului de direcție, la domiciliul și în autoturismele celor doi ofițeri.

„Acțiunile procesuale au fost desfășurate în cadrul urmăririi penale inițiate pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și corupere pasivă, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari”, precizează reprezentanții PA.

Cei doi angajați ai INI au fost reținuți și plasați în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

„La moment se efectuează alte acțiuni de urmărire penală care nu suferă amânare”, spun procurorii.

Documentarea faptelor infracționale a fost realizată de Procuratura Anticorupție în comun cu Centrul Național Anticorupție și Inspectoratul Național de Investigație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram