Președintele Igor Dodon neagă că fratele său ar gestiona în Federația Rusă afaceri care de fapt i-ar aparține lui și povestește cum a ajuns Alexandru Dodon să fie aliat în business cu fiul procurorului general de la Moscova, Igor Ceaika.

Potrivit șefului statului, fratele său a fost inițial un simplu angajat într-o companie care aparține lui Ceaika și se ocupa de livrări de mărfuri spre China. „În acest fel a ajuns și  activează acolo, la fel cum activează cumnatul meu de 15 ani în Rusia și alți 500 de mii de moldoveni sau mai mulți plecați la muncă în Rusia”, a comentat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni televizate la „Jurnal TV”.

Întrebat dacă afacerile cu Ceaika îi aparțin, fratele său fiind doar o persoană de încredere care le gestionează, așa cum a declarat anterior Renato Usatîi, șeful statului a spus că nu vrea să comenteze „declarațiile cu iz politic ale unora care vor să devină oponenți politici”.

Recent s-a aflat că Alexandru Dodon s-a aliat cu Igor Ciaka, fiul procurorului general al Rusiei, într-o nouă afacere în domeniul colectării deșeurilor. Compania a fost înregistrată pe 30 august la Moscova. Alexandru Dodon deține 10% din capitalul social al firmei. Ciaika are 40%, iar cealaltă jumătate aparține omului de afaceri Alexandru Ponomariov.

Anterior, Alexandru Dodon a obținut o cotă parte și în compania de construcție „Arhplei Development”, deținută de aceeași doi parteneri ruși Igor Ciaika și Alexandru Ponomareov.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!