/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Popescu, după vizita sa la Moscova: Republica Moldova va continua să insiste asupra retragerii trupelor rusești

missing
12 septembrie 2019, ora 10:47

Republica Moldova va continua să insiste asupra retragerii trupelor rusești, să pună în aplicare Acordul de asociere cu UE, va continua parteneriatul cu NATO pe baza principiului neutralității și va participa la zona de liber schimb a Comunității Statelor Independente (CSI). Despre aceasta ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a scris pe rețelele de socializare, făcând referire la un interviu acordat pentru kommersant.ru.

„Noua guvernare de la Chișinău a convenit ca Republica Moldova să respecte acordurile care au fost deja încheiate cu partenerii externi. În contextul soluționării conflictului transnistrean, va continua să insiste asupra retragerii trupelor ruse din țară”, a spus ministrul.

De asemena, ministrul Afacerilor Externe a precizat că în prezent nu există un consens cu privire la relațiile cu Uniunea Economică Eurasiatică (UEE). „Acest scenariu nu face parte din acordurile care stau la baza creării majorității parlamentare. Nu vă așteptați la nici o dinamică în relațiile dintre Republica Moldova și UEE”, a punctat Nicu Popescu.

Ieri, ministrul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. În cadrul întâlnirii cei doi au discutat despre restabilirea relațiilor comerciale bilaterale, reducerea tarifelor de roaming și altele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram